Lilla Påsen”


Det här alternativet innehåller grönsaker som behöver tillagas på något sätt. Det är också det alternativ som innehåller mest matiga grönsaker. Föutom rotfruker och kål har vi lagt till zucchini och pumpa i denna påse. Här får ni verkligen använda det som är i säsong hos oss lokalt. Skördeperioden börjar i augusti med majrova, grönkål, små morötter och zucchini. Senare delen av augusti är det dags att skörda broccoli och grönkål, dessutom har morötterna växt på sig lite, och kålrabbin är fömodligen klar. Zucchini kommer säkert att finns med fortfarande. Under september är det också dags för blomkål, spagettipumpa, grönkål och purpurkål, röd spetskål är den senaste kålsorten. Det vi levererar i oktober är sådant som är lättare att lagra och klarar sig länge under hösten, mera morötter, rödbetor och vitbetor, kålrot, palsternacka och svartrot.
Förutom alla dessa grönsaker kommer vi att skicka med kryddor och ätbara blommor.

Kockarna älskar kryddor som är odlade på friland, de har mer smak är krukodlade.
De kryddor vi pratar om är naturligtvis örtkryddor. I den här påsen finns även blommor som går att äta, de ger båda speciella smaker och ger utseendet på dina rätter en wow-effekt. För att blommor ska vara ätbara krävs det att det är rätt sort och att de är ekologiskt odlad, vilket dessa är. Vill man sätta i en vas och bara njuta av skönheten kan man naturligtvis göra det.
Nästan alla örtkryddor och blommor går att torka, frysa eller använda till grönsaksalt.

Mer infomation om de olika grönsakerna hittar du under fliken grönsaker.
Detaljerad information om hur prenumerationerna fungerar finns under villkor för prenumerationen.
Leveranserna sker med vår elbil enligt en fastställd tidtabell som du hittar i tidtabellen.

Vi försöker variera innehållet så mycket som möjligt i de olika leveranserna, men vi måste också anpassa oss efter hur skörden blir. Vissa grönsaker kanske helt uteblir. Vi kan tyvärr inte hantera speciella önskemål om innehåll i varje påse utan vi levererar det som vi kan skörda.

Att skörda och leverera på detta sätt minskar svinnet och det gör hela produktionen mer hållbar. Att lägga ner insatser på på grönsaker som måste kasseras är inget vi vill göra.

Beställ din prenumeration här

”Stora Påsen”

För dig som vill ha extra grönsaker väljer du det här alternativet. Förutom samma grönsaker som i ”Lilla Påsen” hittar du här också det som går att äta utan tillagning, passar bra som snacks eller i en sallad. Njut av tomater, gurka och flera olika sorters sallat, delikatesser som minimorötter och sockerärtor. Tomater och gurka är nytt för i år, och vi odlar allt på friland så sorterna är lite andra än de som finns i butik.

Mer infomation om de olika grönsakerna hittar du under fliken grönsaker.
Detaljerad information om hur prenumerationerna fungerar finns under villkor för prenumerationen.
Leveranserna sker med vår elbil enligt en fastställd tidtabell som du hittar i tidtabellen.

Vi försöker variera innehållet så mycket som möjligt i de olika leveranserna, men vi måste också anpassa oss efter hur skörden blir.

Vi kan tyvärr inte hantera speciella önskemål om innehåll i varje påse utan vi levererar det som vi kan skörda.

Att skörda och leverera på detta sätt minskar svinnet och det gör hela produktionen mer hållbar.

Beställ din prenumeration här

Potatis

Denna fantastiska knöl som smakar som bäst när den är nyskördad. Vi skördar och levererar en sort i taget av de fem sorter vi odlar. Först kommer naturligtvis den tunnskaliga färskpotatisen, men ni får vänta på den till augusti. Vi har sorter som är anpassade för ekologisk odling, dessa är mer motståndskraftig mot sjukdommar, vilket behövs eftersom vi aldrig besprutar våra grönsaker.